*

Monday, 2 August 2010

Buang duit..dapat duit..

Salam dan selamat sejahtera buat teman semua.
Baru dapat berehat malam ni..dan nak mengupdate blog kita yang terperuk aje beberapa hari.
Apa news malam ni?
saja nak kongsi kisah kita buang duit..pastu dapat duit balik..hihihi
Macamana pulak tu ye?
macam ni...kita ni penguna citibank credit card sejak tahun 2006. Semua bil..tenaga nasional,telekom,celcom kita bayar secara auto debit. Setiap tahun..segala pembayaran cukai pintu..samada rumah sendiri duduk dan rumah sewa..kita swipe saje dengan card credit. Banyak jugalah mata ganjaran yang terkumpul. Pernah kita dapat money cash back RM160..voucher giant dah dapat RM50. Lepas tu takda redeem apa2..sbb takde kempen lagi. Ada call custemer services..dia kata..masuk lah website..boleh redeem apa2 yang u nak! malas punya pasal..lantaklah situ..bio aje terkumpul mata2 ganjaran kita kat situ...

Nak dijadikan cerita..semalam pergi ke Empire Mall, ke apa ekk?..lupa plak namanya. Ala..shopping komplek baru kat sebelah Subang Parade tulah..
Saja jln2 window shopping dengan anak/cucu.Tengok2 kat TANGS ada sale pulak. Apa lagi..kita jalan2 cuci mata ler!. Dalam dok cuci2 mata tu..tak sah kalau tak merembatkan? Maka kita pun merembatlah beberapa helai barangan keperluan peribadi...walaupun belum perlu lagi nak membeli yang baru.

~~~masa untuk membayar~~~
Biasanya kalau utk bershopping..kita guna credit card lain, bukan Citibank credit card.Tapi kali ni..entah kenapa.. kita terus hulurkan card credit citibank.
Alih2 casher tu kata..akak! akak tak payah bayarla kak!
kenapa pulak? kata kita..
Akak punya point dah cukup untuk bayar harga barangan ni!
Point apa pulak? kata kita..
Point citi bank credit card akak nilah!
Oow yerker! hekhekhek..sukanya kita..tak payah bayar..dpt free aje.

rupanya..diTANGS ni boleh redeem point citibank credit card.
senanglah lain kali kan..boleh terus sgopping kat sini.
Kenapalah makcik tak tahu selama ni..hehe

sebelum tu..dah buang duit menjadi ahli jenama ni..yang rasanya bukan perlu sangat.
nak buat macamana..dah terpedaya..


Yang ni..mulanya terpedaya..alih2 free saja..

Salam jumpa lagi..

3 comments :

  1. ehemmm suke la tewww..dapt free

    ReplyDelete
  2. Hihi..ofkoslah sarah..sape nk bagi..hehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah , rezeki tu ...

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..