*

Friday, 20 November 2009

Kegilaan baru..

Salam petang jumaat..
Semuga teman dan pengunjung semua dalam keadaan sihat dan gembira.
Sejak beberapa minggu ni..kita mendapat satu kegilan baru..hehehe...
Menonton drama Korea di chanel KSB World..dari 8.30am -10.30am.Kalau tak dapat menonton sebelah pagi..sebelah petang pun ada siaran ulangan.Seronoknya menonton drama Korea ni..ia banyak memainkan emosi kita..nak2 kalau cerita kisah percintaan..heheh
Selama 2 jam tu ..ada 3 cerita...semua cerita seronok di tonton.Suka tengok pelakunnya yang cantik-cantik..berkulit halus mulus..walau pun agak berusia..kulit tetap tegang dan berkaca..
Teringat masa melancung keKorea dulu.Pemandu pelancong kami ada kata..salah satu daya tarikan pelancong datang keKorea..kerana nak tengok wanita Korea yang cantik-cantik...dan nak membeli Gensing.Katanya lagi..kalau tengok wanita korea..kita tak boleh agak usia sebenarnya.Kalau kita agak usianya 30 tahun...sebenarnya usianya dah lebih 35 tahun.Wanita Korea rata-rata awet muda..katanya.Ini disebabkan sejak dari kanak-kanak lagi mereka di ajar minum/makan gensing setiap hari.Dah jadi satu amalan dalam keluarga.Walaupun mahal..setiap keluarga mesti mengadakannya untuk anak perempuan mereka.

Katanya lagi..Korea tidak mengekport gensingnya keluar negara...walaupun gensingnya yang terbaik di dunia...kerana gensing sebagai aset untuk rakyatnya..wallahuaklam..

4 comments :

  1. Huhuhu kakrose, kalau da addicted cite korea nie payah kak..hikss dulu me gila kejap ngan full house pastu cite boys over flower..nie semua doter2 kat rumah tu punyer influence la hikss..ha ah kat korea nie mostly the ladies pakai baju saiz S ngan M, nak cari baju kat sana saiz kita punyerrr la susah..lagi satu dorang jaga makan..kalau menggoreng tu minyak sesudu ajer..manis2 pun dorang tak berapa sukerrr..tapikan..korean nie kalau kita tengok kulit dia dekat2..kasar jugak..hehehe..dorang suka guna cream muka yang ada ginseng tu..apapun mostly dorang nie adalah stylist and fashionable..

    ReplyDelete
  2. salam kak..

    kak layan daily dramah yg ni ekk... :-) saya dah lama gila drama korea nihhh... drama yg saya follow skrg bukan KBS punya so kena tengok online, bila streamyx slow rasa cam apa je.. kekeke

    iren

    ReplyDelete
  3. salam iren..
    Sebenarnya dah lama tak layan drama2 ni..kecuali yg melayunya..nur kasih..nenek kebaya..heheh

    tulah..drama korea ni..bila dah terjebak..payah pulak nak berhenti..

    ReplyDelete
  4. memang betul salmi..

    memang betul me..dah addicted..payah nak berenti.Kalau gi mana2 nak cepat balik aje..hb pun marah..tak habih2 tv..

    Kak tak jumpa pun size XL kat sana..apatah lagi XXL..hehhe.

    Haah..diorg jaga makanan..penjagaan kesihatan diorg dulukan dari yg lain2.
    memang.. mostly diorang ni stylist and fashionable..tour gud akak kata..baju2 diorg 3 bulan sekali tukar pesyen..mana yg tak laku tu baru diorg ekport keluar..ekpecialy ke malaysia..BERASAP TELINGA..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..