*

Tuesday, 18 August 2009

Sticky Entry



Malam ini rajin nak meronda ke blog kekawan. Sampai Blog razna ada entry untuk ' sticky entry ' pulak.Kebetulan duk terfikir... takde ke cara nak buat n3 ..tanpa menghadap laptop setiap hari.Bila ada cerita..kadang2 takde masa nak buat.Bila ada masa..cerita pulak dah lupa..atau takde idea nak cerita.kalau ada 'sticky entry' ni..bolehlah tulis banyak cerita dalam satu masa..dan siarkan mengikut hari apa yang kita nak siarkan..

Oleh kerana razna mengizinkan sesiapa yang nak mengambil ilmu itu..maka kakyon pun amiklah..

Terimakasih kepada inna yang mengajukan pertanyaan pada razna..dapat satu ilmu hari ini..

Terimakasih banyak2 inna dan razna.


Salam semua

step by step how to create 'sticky entry'
hope this entry will be helpful to others too.

1. Write your entry as usual, 'new post'
2. Go below where you usually create label,
3. Look at the left side the corner of the box
4. there is an option there, click it
5. the date area will appear
6. change the year to year 2020
7. the entry will stick up until year then, ....


2 comments :

  1. "Bila ada cerita..kadang2 takde masa nak buat.Bila ada masa..cerita pulak dah lupa..atau takde idea nak cerita.kalau ada 'sticky entry' ni..bolehlah tulis banyak cerita dalam satu masa..dan siarkan mengikut hari apa yang kita nak siarkan.."

    yang ni boleh wat sheduled posting kak.. saya selalu buat mcm tu.. kat Post Options tu tukar aje tarikh & masa.. kena delete & retyped baru jadik, kalau backspace aje tak jadi.

    nanti dlm posting list, akan keluar 'scheduled' tag. cenggitulah..

    ReplyDelete
  2. terimakasih Blue Damask..bagi info detail lagi..suka dapat kawan2 yg tak lokek ilmu ni.Mudahan ilmu ni akan di manfaatkan sebaiknya..Insya Allah..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..