*

Friday, 28 August 2009

masak apa hari ini?

Masak!masak!masak!..itulah kerja yang paling memenatkan..bukannya penat ape..penat nak pikir...nak masak ape? hehehe
Hari ke enam....apa nak masak ke... nak masak ape? kalau apa nak masak..masak kari ke..asam pedaske..gulaike..masak lemakke..apa2 ajelah jenis masakan.kalau nak masak ape..masak ayamke..lembuke...kambingke..itikke...apa2 ajelah yang halal dimakan..tu yang penat nak pikir.
Kalau ikut kita punya selera sorang senang..ni nak kena sesuaikan ngan selera semua orang.macam2 ragam.
Nak masak ape ek? Kat peti ais ada ikan gelama..kalau masak lemak cili api..sedap juga..tapi pedas..nnti perut meragam pulak.Sambal udang..semalam dah buat ikan goreng berlada.Ikan terubuk bakar..hari pertama buka dah masak dah.Kadang2 nak masak pun kena sesuaikan bahan2 yang ada kat peti tu..kalau takde malas nak kekedai..kedai jauh..
Tengok ajelah nanti..apa nak masak dan nak masak ape..tunggu ajelah n3 seterusnya..

Menu semalam..


4 comments :

  1. salam kak,

    lepat apa tu kak ? saya teringin nak makan lepat labu. nak buat malas...sebab, dua tiga kali kukus aje, gas dah abis. lama....

    saya baru nampak kat blog mat gebut tadi resepi ikan masak cuka...saya pun ada ikan pari...x tau dah nak masak apa...sama je kita2 ni ek ?

    ReplyDelete
  2. salam jane,
    Itu lepat labu dengan lepat pisang.somi akak bli aje..malas nak buat..makan bukan banyak sangat..

    Yeke..nak kesana..nnti boleh cuba resepi baru..

    Ikan pari ea..masak ape ek sedap?selain masak asam pedas dan masak kari..

    ReplyDelete
  3. kak, hari2 kena ada mee ye? iskkk, teringat masa saya kecik2 dulu.. hari2 nak berbuka kena ada pisang tandang goreng. mak naik boring nak goreng sbb yg makan saya sorang aje, last2 dia suh saya wat sendiri, kekeke..

    ikan pari kalau dapat yg fresh, bakar lah kak..

    Iren

    ReplyDelete
  4. salam iren,
    emak iren tu..secara tak langsung suh iren belajar masak tu..ekeke

    Tapi ada org tak makan ikan pari..sbb dia kencing kedlm badannya sendiri..kak dengar org cakaplah..betulke tidak tak tahulah..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..